Karriärguiden

Att tänka på inför din arbetsintervju

2011-01-22 - Malcom Oberg

1. Planera och uppdatera ditt CV

Tänk på att uppdatera ditt CV, din personliga beskrivning samt ditt personliga brev efter den tjänst som du söker om det är möjligt. Både du och företaget är unika, hur passar ni varandra?

2. Sök alltid på flera ställen samtidigt

Du bör alltid söka så många jobb som möjligt för att maximera dina chanser. Glöm inte bort att du troligen har ett kontaktnät med personer som du känner. Desto fler dom vet att du söker jobb desto större chans att du hittar den rätta arbetsgivaren. Du kan också besöka branschmässor där du kan knyta nya kontakter.

3. Trivsel och kunskap

Lär känna de företag eller organisationer du söker jobb hos, genom att besöka deras webbplatser och prata med folk som känner till hur det är att jobba där. Du vill passa ihop med deras företagskultur.

4. Förlora aldrig hoppet

Det brukar ta en till tre månader att hitta ett jobb, ibland kortare och ibland längre tid. Det är viktigt att fortsätta att söka och att inga ge upp.

5. Var förberedd

Innan du går på en arbetsintervju bör du alltid läsa på om företaget och om möjligt förstå dina arbetsuppgifter. Imponera på intervjun.

6. Passa tiden

Detta kan inte sägas tydligare - var inte sen - planera för eventuella förseningar och var hellre tidig. Om du är sen så ser du ett dåligt intryck – något som du får kämpa med under din intervju.

7. Se professionell ut

För att ge ett bra intryck bör du klä dig rätt. Rena kläder och ett vårdat utseende är självklart vid en intervju. Ha gärna på dig ett armbansur då det ger ett intryck av punktlighet.

8. Viljestyrka

Kompetens och mertiter spelar stor roll, men den som får jobbet i slutet är den som vill ha jobbet mest. Man lär sig mycket på arbetsplatsen så att det är mindre viktigt med detaljer vid arbetsintervjun.

Gratis Platsannonsering

Som arbetsgivare kan ni enkelt och snabbt lägga upp platsannonser, er logga samt skriva en företagspresentation.

Annonsering är gratis.